HomeInspiratieFeestelijke bakinspiratie in Meesterlijk 31

Feestelijke bakinspiratie in Meesterlijk 31

26 november 2021

Zes keer per jaar kunnen thuisbakkers hun hart ophalen aan weer een nieuwe editie van Meesterlijk. Eind november valt het magazine weer op de mat bij abonnees en is het landelijk verkrijgbaar bij ruim 2000 supermarkten en boekhandels. Wat je van Meesterlijk 31 kunt verwachten? Alles over paddenstoelen, een nostalgische Meestermorfose, een smakelijk feestbrood, een tafel vol borrelhappen en nog veel meer lekkers.

Zoet of hartig snacken

Met de decembermaand in het vooruitzicht zijn veel thuisbakkers op zoek naar receptinspiratie. De nieuwe Meesterlijk voorziet daar ruimschoots in. Rond Sinterklaas is marsepein voor velen een geliefde lekkernij. Daarom maakten we een zoete ‘borrelplank’ met feestelijke hapjes van banketbakkersmarsepein. Over borrelhappen gesproken: wie liever voor de hartige variant gaat, vindt in deze editie zes Meesterlijke recepten. Tip: de garnalenpasteitjes waren favoriet op de redactie!

Meer inspiratie voor de feestdagen

Wil je ook van je ontbijt een feestje maken? Probeer dan eens het recept voor de babka. Robèrt gaf dit populaire vlechtbrood een bijzonder tintje met de smakencombinatie pistache, sinaasappel en framboos. Andere feestelijke gerechten zijn de sinaasappelgebakjes en de schwarzwalderkirschtorte.

boeiend Leesvoer

Natuurlijk valt er, naast alle bakinspiratie, ook weer genoeg te lezen. Zo doken we in de wereld van de paddenstoelen en ontdekten we welke smaakcombinaties je allemaal kunt maken. Samen met lezer Esther ging Robèrt de keuken in om haar recept om te toveren tot een eigentijds resultaat. We onthullen de favoriete belegde boterham van Karin Bloemen en delen weetjes over de Sara-pop. Ook kwam doctor Peter Klosse, beter bekend als de smaakprofessor, langs voor een goed gesprek.

Correctie recept vol-au-vent

In het recept op pagina 64, vol-au-vent met reepeper en cranberry’s, is helaas een foutje geslopen. Bij de ingrediënten voor het deeg ontbreekt 125 g koude boter. Je voegt de boter toe bij stap 1 onder het kopje ‘Voor de vol-au-vent’.

Zin om te lezen (én bakken)?

Meesterlijk 31 is vanaf eind november verkrijgbaar bij zo’n 2000 verkooppunten door het hele land. Je kunt het magazine ook los bestellen of een abonnement afsluiten. En wil je een thuisbakker verrassen? Dan is er het cadeau-abonnement. Veel lees- en bakplezier!

© Meesterlijk van Robèrt - Paddenstoelenbonbons uit Meesterlijk 31

© Meesterlijk van Robèrt – Paddenstoelenbonbons uit Meesterlijk 31

© Meesterlijk van Robèrt - Stokbrood met paddenstoelenbechamel uit Meesterlijk 31

© Meesterlijk van Robèrt – Stokbrood met paddenstoelenbechamel uit Meesterlijk 31

© Meesterlijk van Robèrt - Salade met paddenstoelenkroketjes uit Meesterlijk 31

© Meesterlijk van Robèrt – Salade met paddenstoelenkroketjes uit Meesterlijk 31

© Meesterlijk van Robèrt - Meestermorfose sinaasappelgebakjes uit Meesterlijk 31

© Meesterlijk van Robèrt – Meestermorfose sinaasappelgebakjes uit Meesterlijk 31

© Meesterlijk van Robèrt - Banketbakkersmarsepein uit Meesterlijk 31

© Meesterlijk van Robèrt – Banketbakkersmarsepein uit Meesterlijk 31

© Meesterlijk van Robèrt - Bladerdeegpasteitjes met garnalenragout uit Meesterlijk 31

© Meesterlijk van Robèrt – Bladerdeegpasteitjes met garnalenragout uit Meesterlijk 31

© Meesterlijk van Robèrt - Stap voor stap - Babka uit Meesterlijk 31

© Meesterlijk van Robèrt – Stap voor stap – Babka uit Meesterlijk 31

© Meesterlijk van Robèrt - Amandellimoencakejes van Walter Serbruyns uit Meesterlijk 31

© Meesterlijk van Robèrt – Amandellimoencakejes van Walter Serbruyns uit Meesterlijk 31

© Meesterlijk van Robèrt - Robèrt in gesprek met Peter Klosse uit Meesterlijk 31

© Meesterlijk van Robèrt – Robèrt in gesprek met Peter Klosse uit Meesterlijk 31

© Meesterlijk van Robèrt - Paddenstoelenbonbons uit Meesterlijk 31
© Meesterlijk van Robèrt - Stokbrood met paddenstoelenbechamel uit Meesterlijk 31
© Meesterlijk van Robèrt - Salade met paddenstoelenkroketjes uit Meesterlijk 31
© Meesterlijk van Robèrt - Meestermorfose sinaasappelgebakjes uit Meesterlijk 31
© Meesterlijk van Robèrt - Banketbakkersmarsepein uit Meesterlijk 31
© Meesterlijk van Robèrt - Bladerdeegpasteitjes met garnalenragout uit Meesterlijk 31
© Meesterlijk van Robèrt - Stap voor stap - Babka uit Meesterlijk 31
© Meesterlijk van Robèrt - Amandellimoencakejes van Walter Serbruyns uit Meesterlijk 31
© Meesterlijk van Robèrt - Robèrt in gesprek met Peter Klosse uit Meesterlijk 31